Valokuvanäyttelyt

Hetken kuvia – valokuvanäyttely, 5e61

2005 näin dokumentin Henri Cartier-Bressonista. Innostuin hänen tavastaan nähdä maailma. Havainnoimalla ja kuvaamalla ympäröivää maailmaa, sen ihmisiä ja ilmiöitä, etsimällä kauneutta ympäristöstä, tutkimalla valoa ja varjoa voi kuvata kauniita ja valokuvauksellisia kuvia. ”Näkeminen on kaikki,” totesi Cartier-Bresson. Aiemmin ajattelin näkemisen tarkoittavan vain visuaalista näkemistä, mutta mitä pidempään olen elänyt valokuvauksen maailmassa, on ”näkeminen”käsitteenä laajentunut tarkoittamaan kaikkien aistien käyttöä: me valokuvaajina käytämme aistejamme, jotta saamme haluamamme kuvan.  Näkeminen on minulle läsnäolemista hetkessä, ja kameran laukaisimen painamista pohjaan valitulla hetkellä.

Valokuvakouluttaja, valokuvaaja Tiina Puputti on vuosia ihaillut Henri Cartier-Bressonin valokuvia ja tutkinut niiden teemoja, aiheita, ilmaisua ja sommitteluja. Kadulla kuvaaminen Cartier-Bressonin “jalanjäljissä” on kulkenut hänen mukanaan nämä vuodet ja Hetken kuvia -valokuvanäyttely on kunnianosoitus mestarille.

Tiina Puputti

Finnfoto Galleria, 5g11 ja 5g41

Galleria koostuu kahdesta näyttelystä:

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n -näyttely

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n näyttelyssä on esillä eurooppalasen ammattivalokuvaajajärjestön arvonimiä saavuttaneiden valokuvaajien töitä: Johanna Sjövallin QEP-sarja upeita hevoskuvia, Tiina Haringin visuaalisesti vaikuttava, kokeellinen MQEP-sarja sekä Onni Wiljami Kinnusen arviointiraadin vakuuttanut, Rautian mainoskuvinakin tunnettu MQEP-sarja.

Vuoden Luontokuvat 2016 -näyttely

Näyttelyssä on esillä 40 Vuoden Luontokuva 2016 -kilpailussa palkittua kuvaa. Ne kertovat suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on järjestänyt nykyään Pohjoismaiden suurimman luontokuvakilpailun ja sen tuloksista kertovan näyttelyn vuodesta 1981 sekä julkaissut kilpailun pohjalta Vuoden Luontokuvat -kirjan, nyt siis jo 36 kertaa.

LAHTI2017 -valokuvanäyttely, 5a61

Näyttelyn kuvissa on pyritty tallentamaan suomalaiselle urheiluhullulle kansalle ominaista eläytymistä, kilpailijoiden keskinäisiä taistelun hetkiä sekä ennen kaikkea urheilun synnyttämiä suuria tunteita totutusta ja perinteisestä urheilukuvasta poikkeavalla tavalla.

Näyttelyni kuvissa pyrin tuomaan urheilun normaalista lehtien sivuilla nähtävistä kuvista esiin osittain poikkeavalla tavalla unohtaen median asettamat normit hyvälle ja informatiiviselle urheilukuvalle. Voiko urheilukuva olla taidetta, välittääkö kuva katsojalleen sen tunnelman mikä kuvanottohetkellä on vallinnut?
Urheilusta on moneksi ja on monta tapaa kuvata urheilua. Tässä näyttelyssä minulle tärkeää on pyrkiä välittämään valokuvan keinoin erilaisia tunnetiloja; iloa, suruakin, jännitystä, tuskaa ja ennen kaikkea voiton tavoittelua sekä sen tuomaa tunteiden kirjoa. Oikeastaan kaikkea sitä mistä urheilussa on kyse. Näyttelyni kuvissa pyrin tuomaan urheilun normaalista lehtien sivuilla nähtävistä kuvista esiin osittain poikkeavalla tavalla unohtaen median asettamat normit hyvälle ja informatiiviselle urheilukuvalle. Voiko urheilukuva olla taidetta, välittääkö kuva katsojalleen sen tunnelman mikä kuvanottohetkellä on vallinnut?

Teemu Moisio
Näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton, Beyond Printin https://beyondprint.fi/ ja Sevent Oy:n kanssa.

EXPLORING EARTH – valokuvanäyttely, 5b31

Koe maailman huikaiseva luonto kahden huippuvalokuvaajan silmin!

Luontokuvaajat Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt matkaavat uskomattomiin kohteisiin kuvaamaan maagisia hetkiä luonnossa. Viisiosainen sarja näyttää, miten otokset syntyvät ja mikä tarina niiden takaa löytyy. Nyt voit tutustua kuviin ja tarinoihin myös messujen valokuvanäyttelyssä!

Exploring Earth -sarja on katsottavissa vain Areenassa >>

https://www.instagram.com/mikkolagerstedt/

https://www.instagram.com/kpunkka/

CHROMALUXE-VALOKUVANÄYTTELY osasto 5c61

Federation of European Professional Photographers (FEP) järjestää vuosittain European Professional Photographer of the Year – kilpailun. Vuoden 2017 kilpailun palkinnot julkistetaan 2.4.2017 Sisilian Cataniassa. Kunkin kymmenen kilpailusarjan kymmenen finalistin nimet on kuitenkin jo julkaistu ja tässä näyttelyssä mukana olevat valokuvaajat ovat näiden finalistien joukossa; Suomeen on siis lupa olettaa hienoa kilpailumenestystä!

Kisan suomalaismenestyjiä ovat tällä kertaa commercial-sarjassa Antti Karppinen ja Onni Wiljami Kinnunen, illustrative & digital art -sarjassa Karppisen ja Kinnusen lisäksi Mikaela Holmberg ja Petteri Löppönen, portrait-sarjassa Holmbergin lisäksi Suvi Roiko, Suvi Sievilä, Vesa Tyni ja Juhamatti Vahdersalo sekä wildlife-sarjassa Seppo Rintala.

FEP on ammattivalokuvaajien eurooppalainen kattojärjestö, johon kuuluu järjestöjä 29 Euroopan maasta ja sitä kautta noin 50 000 valokuvaajaa. Suomea FEPissä edustaa Suomen Ammattivalokuvaajat ry.

Chromaluxe-taulut ovat Epson F-6200 sublimaatiotulostimella tulostetulla erikoiskalvolla päällystetty metallilevy, jolla on erinomainen värientoisto.

Chromaluxe-taulut valmistaa Color-Kolmio Oy, Kaarina.

Bittejä Iholla on osastolla 5f59

Bittejä Iholla on Apple-käyttäjät ry:n ammatti-ja harrastajakuvaajien toteuttama valokuvausprojekti jonka teemana oli tutkia laitteiden ja elollisten kohtaamista sekä näiden vuorovaikutusta. Näyttelyssä nähdään kahdeksan kuvaa viideltä eri kuvaajalta. Mukana on myös kolmen kuvaajan yhdessä tekemä sarja Novelli kaupungin yössä.

Kuvaajat: Anna-Maija Aalto,  Kari Hautanen, Pia Parkkonen, Kalevi Saarinen, Aini Tolonen

Tutustu koko tapahtumakokonaisuuden ohjelmaan ja tallenna suosikkisi!