Sissin blogi -

Osa 5: Karuilta aroilta Argentiinan puutarhaan

Viikon Formosan ja Chacon tasaisilla tantereilla pyöräilyn jälkeen Santiago del Esteron maakunta on virkistävää vaihtelua. Maasto ei edelleenkään ole mitään sademetsää, mutta vihdoin teiden varsilla kasvaa edes joitakin puita! Myöskään Santiagon lämpötilat eivät yllä Chacon tasolle, vaikka naapurimaakunnissa minua on peloteltu täysin päinvastaisella tiedolla. Jälleen kerran saan kuitenkin todeta ihmisillä olevan tapana liioitella tai vähintäänkin kertoa huhuja totuuksina.

Sissin blogi Quimili

Ensimmäinen kylä, johon Santiagossa saavun, on nimeltään Quimilí. Minulla ei ole Quimilíssä tuttuja tai edes tutun tuttuja, joten hortoilen keskustassa pitkän tovin, ennen kuin päätän suunnata paikallisen paloaseman pakeille. Etelä-Amerikassa paloasemat majoittavat usein matkailijoita, ja toisinaan palomiehet tarjoavat pyöräilijälle jopa herkullisen aamupalan ilmaisen yösijan lisäksi. Tällä kertaa itse palopäällikkö on kuitenkin poissa, eikä tavallisilla palomiehillä ole oikeutta ottaa minua vastaan. Niinpä minut lähetetään tunniksi matkoihini palopäällikön paluuta odottelemaan.

Seuraavan tunnin sisällä kohdalleni osuu yllättäen huomattavasti paloasemaa houkuttelevampi tarjous: paikallinen apteekkari ja kylän entinen pormestari, johon tutustun paloasemaa vastaapäätä sijaitsevan apteekin ovella, tarjoutuu hetken kanssani juteltuaan kustantamaan minulle hotelliyön ja illallisen serkkunsa pienessä hotellissa! (Skeptikoille todettakoon, että vanha apteekkari itse on yötä myöten töissä, eikä hänen tarjouksensa sisällä mitään muuta kuin silkkaa auttamisen halua.) Ennen nukkumaan menoa saan vielä apteekkarilta paperilapun, johon on koukeroisin kaunokirjaimin rustattu hänen seuraavassa kylässä asuvan lakimies-ystävänsä nimi.

Seuraava kyläpahanen, Suncho Corral, on aavekaupunkien kuningas. Koko kylä on vain yhden tienpätkän pituinen, eikä kyseisellä tiellä näy sunnuntai-iltapäivänä ketään, yhtä kioskinpitäjää lukuun ottamatta. Minun onnekseni kioskinpitäjä tuntee kuin tunteekin tuppukylän jokaisen asukkaan nimeltä, joten löydän hänen neuvojaan seuraten helposti apteekkarin ystävän ovelle. Yön jälkeen jatkan matkaani ensin maakunnan samannimiseen pääkaupunkiin, Santiago del Esteroon, ja sieltä edelleen viihtyisään Termas de Rio Hondoon. Turistikaupunki Termas on kuulu kuumista lähteistään, mutta lämpötilojen hipoessa +50:tä, jopa turistit ymmärtävät vältellä kiehumispistettä hipovia lammikoita.

San Miguel de Tucumán on yksi koko matkani merkittävimmistä välietapeista. Tucumánia ei suotta kutsuta Argentiinan puutarhaksi, sillä muun muassa appelsiini- ja mango-puita on kaikkialla, eikä vehreänä kumpuilevassa maastossa ole minkäänlaisia yhtäläisyyksiä edellisten maakuntien tasaisiin aroihin. Suomessa asuva ystäväni Ruben on esitellyt minulle etukäteen kuvia hänen kauniista kotiseudustaan, ja lisäksi Tucumánissa asuu hänen perheensä, jonka kanssa olen ollut yhteydessä aina matkani alkumetreiltä asti. Niinpä olen suunnitellut koko matkani sen mukaan, että jossain välissä poikkean Tucumánissa. Nyt, 1000 lisäkilometrin jälkeen, tämä suunnitelma on vihdoin käymässä toteen.

Sissin blogi rankkasade

Juuri ennen Tucumánin pääkaupunkiin saapumista, joudun kaatosateeseen. Koska sade yllättää minut vain viisi kilometriä ennen keskustaa ja koska tiedän vielä saman päivän aikana pääseväni lämpimään suihkuun, päätän jatkaa matkaa odottamatta sen laantumista. Täysi virhearvio! Koko kaupunki tulvii vedestä ja suurimman osan ajastani vietän polviani myöten jorpakoissa polkien. Upean bonuksen jo valmiiksi masentavaan skenaarioon tuovat autot, jotka pärskyttävät jääkylmää kuravettä suoraan kasvoilleni. Minun ja “vedenkestävien” pyörälaukkujeni kastuessa läpimäriksi, pyyhe on hyvin lähellä lentää kehään. Ainoa motivaattorini on Rubenin perhe, jonka tiedän odottavan minua sankoin joukoin lähellä sijaitsevan linja-autokatoksen suojissa.

Sissin blogi Rubenin perhe

Matka V: Quimilí – Suncho Corral – Santiago del Estero –

 

Sissi

Sissi Korhonen on kulttuurienvälisen viestinnän ammattilainen, urheiluhieroja ja bloggaaja, joka rakastaa kiipeilyä, pyöräänsä ja uusiin ihmisiin tutustumista.

Pyörä: Pelago Stavanger

Seuraa Sissin matkaa myös hänen omilla sivuillaan:

Blogi: www.strangerless.com

Facebook: www.facebook.com/strangerless