Kamerakirppis

Kuva & Kamera -messuilla järjestetään ensimmäistä kertaa analogisten kameroiden kirpputori, josta löydät laajan kattauksen eri aikakausien filmikameroita, objektiiveja ja lisätarvikkeita. Tule tutustumaan vanhaan kalustoon ja hanki itsellesi filmikamera!

Kameratorin ostopiste

Kameratori Oy:n pisteellä toimii ostopiste, jonne voit tuoda arvioitavaksi vanhat valokuvauslaitteesi. Kameratori ostaa sekä digi- että filmikameroita käteisellä rahalla. Pisteellä toimii myös kennonpuhdistuspiste, jossa kennosi puhdistetaan hintaan 20 €/kenno odottaessa.

Businessklinikka

Apple-käyttäjät ry:n ja DigiMaMa ry:n osastolla 5b48 on tarjolla maksutonta neuvontaa ja sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen ja brändäämiseen. Mitkä asiat ovat yksinyrittäjän parhaita ystäviä, mistä tulisi huolehtia ja kuinka osaamisesta voi synnyttää kannattavaa liiketoimintaa? Businessklinikka on auki: pe klo 14.00-16.00, la klo 13.00-15.00, su klo 14.30-16.00. Aikoja voi varata etukäteen jaana.villanen@prorigin.fi tai heti päivän alussa osastolta!

Ifolorin osastolla tapahtuu

Osastolla on esillä kaikki kuvakirjamallit sekä yhä monipuolisempi sisustustaulujen valikoima. Tule katsomaan, mikä materiaalivaihtoehdoista sopisi sinun seinällesi ja kuvillesi parhaiten! Kuva & Kamera -lavalla lauantaina klo 14.30 ja sunnuntaina 12.00 on puhumassa Hannu Moilanen, jonka suuren suosion saanut sympaattinen Saarikettu-kirja valittiin viime vuonna Vuoden kuvakirjaksi. Puheenvuorojen jälkeen hän on tavattavissa osastolla 45 minuutin ajan. Tervetuloa moikkaamaan!

Vanhojen kameroiden arviointia

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry. on pohjoismaiden suurin perinteiseen valokuvaukseen erikoistunut järjestö. Yhdistyksen toiminta sisältää kaikkea vanhojen kameravälineiden keräilyharrastuksesta filmikuvauksen valokuvausmenetelmiin ja materiaaleihin. Osastolla myös Suomen Pimiötaitelijat ry. esittelee perinteisin menetelmin valmistettuja valokuvia sekä niiden valmistukseen liittyvää pimiörekvisiittaa. Ota oma kamera mukaan! Osastolla mm. vanhojen kameroiden asiantuntija Esko Putus arvioi vanhoja kameroita.

Kuvauskopterien lennätysalue

Lennätysalueella kahden tunnin välein lennätysnäytös DJI kuvauskoptereilla.

Kamera-lehti ja Kameraseura

Tule tapaamaan Kamera-lehdestä tuttuja kirjailijoita ja tutustumaan heidän teoksiinsa. Harri Hietala kertoo Objektiivikirjasta, Juha Laitalainen Kuvaajapotretteja ja mielikuvia -teoksesta sekä Kari Pälli Sarjakuvausta-sarjakuvista. Kameraseura ry esittäytyy Aita-näyttelyssä. Tule tutustumaan näyttelyyn, kerhojen toimintaan ja osallistumaan samalla arvointoihin!
Tarkempi ohjelma: www.kamera-lehti.fi

Mediastadi streamaa ja dokumentoi

Stadin ammattiopisto toteuttaa messuilla streamausta ja dokumentointia. Tule tutustumaan verkkotoimitukseen ja opiskelijoihin, tunnistat heidät HELSINKI-MEDIASTADI-paidoista. www.mediastadi.fi

ED-Markin osastolla tapahtuu

Pallister eli Kari Pälli on lauantaina osastolla jakamassa nimikirjoituksia. Tule testaamaan LED-KUVAUSTA ja tutustumaan LED-kuvaustelttaan. Kameraseuran treffipisteessä kameraseuralaiset antavat neuvoja.

Hae Luontokuva-lehti

Suomen Luonnonvalokuvaajien osastolla jokaisena messupäivänä 150 kirjoihin ja piilokojuihin tutustunutta kävijää saa Luontokuva-lehden uusimman (1/2018) numeron.