Skip to content

Pyöräily on loistava liikuntamuoto, sillä se on sekä ekologista että edullista ja se edistää sekä vahvistaa terveyttä!

Osta liput

Ota pyöräily osaksi arkea ja retkiä!

Pyöräilyn on kävelyn jälkeen suosituin liikuntamuoto, sillä se on helppo yhdistää osaksi arkea. Työmatkat tai kauppareissut, jotka ovat kävellen liian pitkiä käveltäväksi, saa taitettua kätevästi pyöräillen. Hyppäämällä polkupyörän satulalle saa päivän liikunta-aktiivisuuden saavutettua ja perille päästään ekologisesti ja nopeasti. Pyöräilyn avulla voit päästä ilman suurempia ponnisteluja liikunnan makuun!

Pyöräily sopii hyvin myös tavoitteellisempaan treenaamiseen tehotreeninä, jossa tehdään pitkiä lenkkejä ja ylämäkiosuuksia. Pyöräillessä voi suunnata myös luontoon sekä erilaisille pyöräreitistöille, joita Suomessa riittää. Metsiä ja erämaita voi lähteä tutkimaan aivan toisenlaisesta näkökulmasta pyörän selässä.

Varusteiden osalta yksinkertaisimmillaan tarvitset pyöräilyyn vain pyörän – esimerkiksi tasaiseen kaupunkimaastoajoon riittää halvemmatkin pyörät. Laadukkaampaa pyöräilyharrastusta varten, jossa reitit koostuvat maasto- ja maantiepyöräilystä, pyörä vaatii vähän suurempaa kertainvestointia. Hinnakas kertainvestointi voi aluksi kirpaista, mutta se on yleensä sen arvoista – laadukas pyörä kestää vuosikausia ja se saattaa vähentää usein oman auton käyttöä, jolloin rahaa säästyy sitä kautta.

Pyörän lisäksi kannattaa hankkia ainakin jalkapumppu, perushuoltotarvikkeet, kypärä, heijastimet, valot ja lukko. Myös pyöräilyyn sopiva vaatetus kannattaa hankkia, jossa korostuvat kaikkein eniten kenkien rooli – jäykät kengät sopivat pyöräilyyn parhaiten.

 

OutdoorExposta löydät pyörät ja kaikki pyöräilyyn tarvittavat varusteet samasta paikasta. Tule ottamaan selvää Suomen parhaista ja kiehtovista pyöräilyreiteistä, jotka tarjoavat silmiä hiveleviä maisemia!

Tutustu ohjelmaan
Puumalan Saaristoreitti tarjoaa 60 km pyöräiltävää läpi saarien, siltojen ja harjujaksojen. Tule kuulemaan esittely reitistä! Lue lisää
Vaihteleva, monipuolinen maasto ja vesistöt tekevät Salpausselkä UNESCO Global Geopark -alueen maisemista poikkeuksellisen upean pyöräilykohteen. Tule kuulemaan lisää aiheesta! Lue lisää
Millainen Suomi on pyörämatkailumaana? Tule kuulemaan parhaat vinkit kesän matkalle! Lue lisää
Arctic by Cycle -reitistö yhdistää Lapin ja Pohjois-Norjan kauneimmat luontokohteet sekä kauneimmat tuvat, kodat ja laavut sekä palvelut hiekkateitä ja helppoja vaelluspolkuja pitkin. Tule kuulemaan lisää uniikista reitistöstä! Lue lisää