Skip to content

Retkeily + Varusteet

Retkeily on loistava harrastus, jossa jokainen kulkija pääsee luonnon ääreen nauttimaan ja rentoutumaan pois kaupungin hälinästä!

Osta liput

Luonto kutsuu kaikki retkeilemään!

Neljän vuodenaikamme ansiosta retkeilystä saa sopivan harrastuksen, joka on vaihtelevaa ja haastavaa, mutta toisaalta myös yksinkertaisimmillaan hyvin edullista. Retkeilyn pystyy aloittamaan oivasti hyvin matalalla kynnyksellä ja helposti – aloita tutustumalla kotikulmasi lähiluontokohteisiin, luontopolkuihin ja retkireitteihin. Kokemuksen ja rohkeuden karttuessa voi suunnata kauemmaksi kansallispuistoihin ja yön yli kestäviin, jopa viikkoja kestäviin vaelluksiin.

Ennen retkireitille lähtöä kannattaa hieman suunnitella ja ottaa selvää, kuinka pitkän retken haluaa tehdä ja millainen reitin maasto on. Varusteiden suhteen lähiretkellä maastossa pärjää varmasti tärkeimmillä perusvarusteilla – sopivilla kengillä, sääolosuhteisiin idyllisillä vaatteilla ja repulla, jossa eväät pahimman nälän varalle. Karttaa kannattaa seurata varsinkin uudessa maastossa, jotta omaa etenemistä ja sijaintia pystyy seuraamaan: voit ladata esimerkiksi puhelimeen maastokarttasovelluksen. Hätätilanteita varten retkikohteen nimen ja osoitteen tietäminen ennakkoon on tärkeää, jotta apu löytää paikalle mahdollisimman pian.

Retkeily on myös kaikkea muuta kuin pelkkää kävelyä: tarkkaile ja tunnista erilaisia kasveja sekä eläimiä, pysähdy ihastelemaan luonnonnähtävyyksiä tai vaikka pilvien muotoja sekä liikettä tai lähde etsimään piilotettua geokätköä.

Myös retkeillessä vastuullinen toiminta on tärkeää – ota roskat mennessäsi, älä vahingoita luontoa katkomalla ja repimällä puita sekä kasveja ja tee tulet sallituille paikoille metsäpalovaroitukset huomioiden. Muista huomioida myös muut retkeilijät: anna tilaa leiripaikalta myös muille ja jätä jälkeesi siisti taukopaikka.

OutdoorExpossa sinulla on mahdollisuus oppia retkeilystä vaikka mitä – varusteiden valinnasta uuden kohteen löytämiseen tai miten toteuttaa kestävän kehityksen mukainen retki.

Tule kysymään vinkkejä ja inspiroidu!

Tutustu ohjelmaan
Retkineuvola on kevään OutdoorExpon uutuus. Neuvola on suunnattu ihan kaikille retkeilystä kiinnostuneille ja uutta inspiraatiota hakeville! Lue lisää
Mitä pitää ottaa huomioon, kun lähtee retkelle koko perheen voimin? Miten valita lapsiperheelle sopiva retkikohde ja tarkoituksenmukaiset varusteet? Lue lisää
Miten retket onnistuu autottomana? Lue lisää
Tule kuulemaan retkeilykirjailija Ossi Määtän ajatuksia vaeltamisesta Lue lisää