Skip to content

Ulkoilmaharrasteet

Ulkoilmaharrasteilla kohti aktiivista liikkujan roolia! OutdoorExposta löydät kaiken mitä tarvitset ulkoilmaharrasteiden aloittamiseen.

Osta liput

Ulkoilmaharrastuksia on moneen lähtöön – jokaiselle löytyy varmasti jokin tapa liikkua ja puuhastella ulkoilmassa!

Kävely puistossa, puutarhatyö oman takapihan puutarhassa, kalastus joilla, veneily järvessä – nämä kaikki ovat ulkoilmaharrasteita. Valitsemalla ulkoilmaharrasteet ja ulkona liikkuminen esimerkiksi luonnossa edistät ja tuet omaa terveyttäsi monipuolisesti. Raitis ilma virkistää ja antaa energiaa päivään, rentouttaa mieltä ja parantaa stressinsieto- ja keskittymiskykyä.

Liikkua kannattaa mahdollisimman monipuolisesti – epätasaisissa maastoissa, ylä- ja alamäissä, portaissa ja kivetyksillä, sillä ne kehittävät koordinaatiokykyä, tasapainoa ja lihaskestävyyttä. Metsät tarjoavat parhaita liikkumismahdollisuuksia: pehmeät kävelypinnat ovat otollisia kävelylle tai juoksemiselle, hengitys onnistuu paremmin puiden ansiosta ja kauniit maisemat antavat vain positiivista ja motivoivaa energiaa.

Ota ulkoilmaharrasteet jokapäiväiseen elämääsi – pyöräile tai kävele osa työmatkastasi töihin ja töiden jälkeen kotiin. Ulkona liikkumista kannattaa harrastaa myös kylmemmillä säillä, sillä pakkassäilläkin saat paljon hyötyjä liikkumisesta.

 

Tule hakemaan ulkona liikkumiseen uutta inspiraatiota ja uusia tapoja OutdoorExpostasta!

Tutustu ohjelmaan
Valokuvanäyttelyn kuvat kertovat luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista sekä luontomme moni-ilmeisyydestä, karuudesta ja yltäkylläisyydestä. Tule ihastelemaan! Lue lisää
Tupabongari tuntee kämppäkulttuurin muutokset, autiotupien historian ja retkeilijöiden suosikkikohteet sekä todelliset piilopirtit kummitustarinoita unohtamatta. Tule kuulemaan lisää! Lue lisää